10 ting du skal overveje, inden du vælger en surfcamp
July 5, 2023En surfcamp er det perfekte setup, hvis du gerne vil lære at surfe for første gang. Hvad er en surfcamp? Og hvordan kan man være sikker på at vælge den bedste camp med de bedste instruktører? Her er vores bud på 10 ting du skal have med i dine overvejelser inden du booker en surfcamp.
Når du bor på en surfcamp møder du helt naturligt nye venner fra hele verdenen og I får uden tvivl en fest i vandet. Instruktørerne guider dig sikkert rundt i bølgerne og teamet på campen vil gøre alt for at give dig den bedste oplevelse på land.
Hvad er en surfcamp?
En surfcamp, også kaldet surf hotel, er præcis hvad navnet indebærer; Det er en camp der er centreret omkring surfing. En surfcamp vil sørge for alt hvad du har brug for på dit surfophold, samtidig med at du får lov til at bo helt tæt på nogle af de bedste surfspots. En surfcamp vil først og fremmest sørge for surflektioner, kost og logi, men oplevelsen kan give meget mere end det! Det kan blive et mindeværdigt eventyr med nye venner og gode øjeblikke.
Hvilken surfcamp skal du vælge?
Der findes surfcamps over hele verdenen, som hver især varierer i pris og kvalitet. De vigtigste punkter du skal overveje, før du vælger en surfcamp, er overnatningsstandard, rejsedokumenter og bølgeforhold. Vores top 10 overvejelser er:
1. Lokation – Hvor i verden vil du rejse til?
Når du skal beslutte hvor turen går til, er mulighederne uendelige. Der findes surfcamps i lande som Bali, Sri Lanka, Portugal, Marokko, Maldiverne og endda vores nabo, Norge. Hver lokation har sine fordele og ulemper, så det kommer primært an på hvilke personlige præferencer du har.
Here are some of our favourite places in the world to learn how to surf.
2. Lokation, igen – Ligger campen tæt nok på surfspottet?
Når du har besluttet dig for hvilket land at rejse til, er en anden god overvejelse selve placeringen af surfcampen. Er der gåafstand til surfspottet, eller er kørsel nødvendigt? Nogle gæster prioriterer mere tid på campen, hvorimod andre hellere vil udforske de lokale restauranter og butikker. Nogle gæster prioriterer også at være tæt på stranden, hvorimod andre ikke har noget imod ekstra transporttid. I bund og grund handler det om, hvor meget du selv prioriterer placeringen.
3. Leveomkostninger – Hvordan ser dit budget ud?
Det er ofte en fornuftig ide, at lave et budget for din surfrejse, så du ikke ender med at bruge for mange penge. Leveomkostningerne varierer i hvert land, og det er derfor vigtigt at du er opmærksom på der kan være en stor forskel. I Norge vil du opleve at mad- og transportudgifter er markant højere end et land som Bali. En god tommelfingerregel er at tjekke prisen på øl, dagligvarer og en kop kaffe, før du tager den endelige beslutning.
4. Standard for overnatning – Hvad er inkluderet i din surfcamp?
Før du booker, skal du altid tjekke hvad der er inkluderet i din pakke på surfcampen. Nogle spørgsmål, der er værd at overveje inden, er:
Er lufthavnstransport inkluderet?
Hvilke måltider er inkluderet? Findes der vegetariske/veganskanske/gluten-fri alternativer?
Hvordan ser værelserne ud? Skal jeg dele værelse med andre eller har jeg et privat værelse? Er badeværelser private eller er det fælles?
Er det gratis at låne våddragter og surfudstyr eller skal man leje begge dele?
Er der fri transport til og fra surfspot?
Er der gratis parkering? Biludlejning? Leje af cykel?
Er der gratis internet, Aircondition og mulighed for tøjvask?
Har surfcampen en pool eller fitness udstyr?
Vil der være fotografer eller videografer til stede ved surflektionerne?
Får man information om ture til den lokale by eller andre udflugter?
Vil surfcampen tilbyde aktiviteter som spilleaftener, yogatimer eller dagsudflugter?
5. Anmeldelser – Hvad har andre gæster sagt om campen og surflektionerne?
En godt tip der gør det nemmere for dig, at beslutte hvilken surfcamp du skal booke, er hvis du først tjekker anmeldelser ud online, bl.a. på Google eller Tripadvisor. De fleste surfcamps kan også findes på sociale medier, bl.a. Instagram, hvor man hurtigt kan scrolle igennem kommentarer fra tidligere gæster. Det er også en god ide at lægge ekstra mærke til hvilken feedback surflektionerne har fået, så du får de bedste rammer for din personlige surfoplevelse. Det er vigtigt at du lærer at surfe med kvalificerede instruktører. En ISA (International Surfing Association) certificering garanterer at surfinstruktørerne er uddannet grundigt i at lære fra sig og holde sikkerheden i top.
6. Hvornår du skal booke dit ophold – Er der bølger?
Hvis du som begynder booker dit første ophold på en surfcamp, kan det ske at du glemmer at kigge på de lokale bølgeforhold. Forholdene i vandet er vigtige at overveje, især hvis du aldrig har surfet før, da du helst vil undgå fladt hav eller alt for store bølger. Der findes ofte specifikke sæsoner for bølger, alt efter hvilken destination du vælger. Det er en god ide at undersøge hvilken tid på året er bedst, eller kontakte den surfcamp du gerne vil rejse til.
7. Hvordan er vejret - Hvad er luft- og havtemperaturen?
Hvor meget prioriterer du godt vejr og varme temperaturer? Ved nogle destinationer skal du bruge våddragt i vandet året rundt, hvorimod du kan surfe i bikini eller badebukser i tropiske lande. Hvis du gerne vil slippe for våddragten, er det en god ide at tage til varmere breddegrader og undgå regnsæson.
8. Papirarbejde - Skal du søge Visa eller andre dokumenter?
Det mest kedelige, men vigtigste, punkt på listen er papirarbejde. Hvis ikke du har styr på dine rejsedokumenter, kan du ende med at stå tilbage med kuffert i lufthavnen og misse den surfrejse du har drømt om. De vigtigste dokumenter du skal have styr på er:
Skal du søge Visa til dette land? Er der andre dokumenter du skal vise ved immigration?
Hvilken rejseforsikring skal du have? Vil den dække uheld relateret til surfing?
Er der krav om specifikke vacciner?
Er der regler relateret til Covid-19? Krav om karantæne eller PCR test?
Skal dit pas være gyldigt de næste 6 måneder eller inden for en anden tidsramme?
Undersøg hvilken valuta der bliver brugt, og om du har brug for at hæve kontanter inden rejse.
9. Klimavenlig ferie – Er surfcampen bæredygtig?
En surfcamp er centreret omkring strand og hav, så derfor er det utrolig vigtigt, at naturen bliver respekteret. Du kan undersøge om surfcampen er involveret i bæredygtige projekter. Det kan bl.a. være specifikke aktiviteter som affaldsindsamling på stranden eller andre grønne tiltag der bidrager til en mere CO2 neutral camp.
10. Dine egne forventninger – Hvad er vigtigt?
Så meget som man end kan forberede et surfophold, er det vigtigt at huske det er din rejse. Hvad vil du gerne få ud af dit ophold? Vil du helst prioritere din tid i bølgerne? Vil du gerne på dagsudflugter? Eller vil du helst bare slappe af ved poolen og koble af? Oplevelsen bliver kun bedre, hvis du overvejer dine egne forventninger først, så du kan få mest ud af din ferie!
Er du nysgerrig på hvordan et ophold på en Lapoint surfcamp ser ud? Check out our surf camps all around the world here.
NEWSLETTER